Kansanedustajaehdokkaaksi

01.06.2022


Marjo Vallius-Hyttinen

Savo-Karjalan Kokoomus valitsi minut yhdeksi meidän alueen kansanedustajaehdokkaaksi sunnuntaina 29.5.2022. Päivä oli historiallinen. 

 Mitä tapahtui ennen sitä? 

Se oli pitkä, vuosia kestänyt pohdinta. Todella monet ovat vuosien mittaan pyytäneet minua, että lähtisin kansanedustajaehdokkaaksi. Puolueella ei kuulemma ole ollut väliä vaan henkilöllä, minulla. Olen kuulemma sellainen, joka saa asioita aikaiseksi, minulla on osaamista ja kykyä ajatella laajasti, olen inhimillinen ja toiset huomioon ottava, empaattinen, ja lujan lempeä viemään asioita maaliin asti. Kun minua nyt pyydetiiin ehdokkaaksi, lupasin harkita asiaa ja sen tein, pitkäjänteisesti. Keskustelin asiasta lähipiirini kanssa, keskustelin asiasta ympäri Savo-Karjalaa. Minua kannustettiin lähtemään ehdokkaaksi. Ainoastaan yksi henkilö sanoi minulle, että ei kannata lähteä, kun meillä Lieksassa on jo hyvä ehdokas. Siitäkin huolimatta lähdin, sillä 99 % minua kannustettiin lähtemään. Kansanedustajuus on kuulemma minun juttuni. Ja minun osaamiseni on erilaista, erilaisia ihmisiä olemme kaikki. 

Näin ollen lähdin ehdokkaaksi. Perheeni tuki, läheisten tuki ja nyt jo tukijoukoissani olevien tuki, se on ollut jo tässä vaiheessa tärkeää. Minulla on ihminen keskiössä ja olen työurani tehnyt aina sellaisessa ympäristössä, jossa tehdään hyvin ihmisläheistä työtä. Olen toiminut hyvinvoinnin ja sosiaali- ja terveydenhuollon parissa. Minulle on tärkeää, että ihminen voi hyvin. Kun ihminen voi hyvin, voi ympäristökin hyvin ja tämä vaikuttaa kaikkeen. Niin lähiympäristöön, kuntaan, alueeseen ja koko Suomeen. Olen aina valmis panemaan itseni kokonaan likoon. Niin sanotusti kädet syvälle saveen. 

Tällä hetkellä työssäni yksikönjohtajana mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa teen hyvin monipuolista työtä - asiakkaiden, läheisten, kumppaneiden ja henkilökunnan kanssa. Saan käyttää laajasti eri osaamisen alueitani ja koulutukseni tuomaa tietoa hyväksi. Minun arvoni ovat yhdenvertaisuus, tasavertainen kohtaaminen ja kunnioitus sekä rehellisyys ja avoimuus.

Jos koet, että haluat olla osa tiimiäni, tukijoukkojani, niin olethan minuun yhteydessä, joko viestein: messenger, sposti mvalliushyttinen@gmail.com tai voi minulle soittaakin, p. 040 5560 172. Olet lämpimästi tervetullut! Yhdessä etenemme voittoon!